субота, 24. септембра 2022.

Хапшење Бачевића ново застрашивање српског народа на Kосмету

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија за Косово и Mетохију Владе Републике Србије саопштилa је да је Србин Светомир Бачевић ухапшен данас у општини Пећ под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин.

Реч је o расељеном лицу које живи у Горњем Милановцу, а родом је из села Бело Поље у општини Пећ. Бачевић је данас дошао на Kосово и Метохију како би извадио лична документа, али је приведен у полицијску станицу у Пећи и након обављеног информативног разговора пребачен у Приштину.

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија за Kосово и Метохију је одмах по сазнању о овом догађају обезбедила браниоца Бачевићу и пратиће његов случај и поступање према њему.

Канцеларија најоштрије осуђује још једну кампању застрашивања српског народа на Kосову и Метохији, у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ.

Посреди је нови удар на Србе у јужној покрајини, а последњих година на мети приштинских институција посебно су се нашли повратници и повратничке породице.

То недвосмислено сведочи о томе да у Приштини не постоји спремност, нити воља за омогућавање мирног и безбедног повратка расељених Срба са Kосмета и да Срби очигледно нису добродошли.

Ово није први пут да се повратници на Kосово и Метохију суочавају са оваквом врстом угрожававања безбедности и интегритета, а да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини.

Једини циљ оваквог поступања приштинских институција јесте да се Срби на Kосову и Метохији држе у сталном стању страха и неизвесности, додаје се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -