уторак, 27. септембра 2022.

Канцеларија за КиМ: Међународна заједница да пошаље јасну поруку да насиље на Космету неће бити толерисано

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија за Kосово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је јуче, у поподневним часовима, каменована српска Основна школа „Младен Марковић“ у Витини, издвојено одељење школе Бинач.

Непозната лица су каменицама гађала ову образовну установу, која која се налази у мултиетничком насељу Бинач, у општини Витина, при чему је том приликом разбијено више прозора, а вандали су покушали да обију и улазна врата.

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија захтева од надлежних институција у Приштини да без одлагања открију и приведу правди починиоце овог вандалског чина, чије су мете била и малолетна деца.

Сведоци смо готово свакодневних притисака и насиља над српским становништвом и имовином на Kосмету. Након неоснованог хапшења пензионера Светомира Бачевића у Пећи, сада су се на мети нашла и српска деца, а тек пуком срећом нико није повређен.

Оваква разбојништва уносе додатни немир и оправдани страх међу српски народ у јужној покрајини и показују колико су крхка настојања за изградњу једног мултиетничког друштва на Kосмету.

Канцеларија због тога очекује и од међународних представника да пошаљу јасну поруку да насиље неће бити толерисано, а управо овакви дивљачки испади могу имати далекосежне последице у једној мултиетничкој средини.

Апелујемо на Србе да остану мирни и не подлежу намерним провокацијама које имају за циљ да изазову нашу неодмерену реакцију, а држава ће пронаћи начин да осигура њихову безбедност, додаје се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -