субота, 24. септембра 2022.

Канцеларија за КиМ: Појачани напади и притисци на Србе на Космету

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија за Kосово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је синоћ око 22 часа запаљен помоћни објекат – плевња породице Јовановић у селу Могила у Kосовској Витини, а породична кућа је том приликом обијена.

У пожару нико није повређен, али је причињена материјална штета. У тренутку избијања пожара у кући и дворишу није било никога, с обзиром на то да је глава породице Благоје Јовановић (73) недавно преминуо, а његова супруга Љубинка (70) отпутовала код сина у Смедерево.

- Спонзорисани садржај -

Kанцеларија за Kосово и Метохију помоћи ће породици покојног Јовановића да санира насталу штету.

Ово је већ други инцидент у насељу Kосовска Витина у свега неколико дана. Претходно је у уторак, 22. децембра, каменована Основна школа “Младен Марковић” у Витини, на којој су полупани прозори, а непознати починиоци покушали су да обију и улазна врата.

Kанцеларија захтева да починиоци овог злочина буду откривени у најкраћем могућем року и да приштинске институције прекину са праксом некажњивости злочина чије су мете Срби и њихова имовина.

На овај начин угрожава се безбедност Срба који живе на простору Kосова и Метохије, али и њихова егзистенција, при чему се уноси додатни немир и страх.

Претходних недељу дана поново су појачани напади и притисци на Србе у јужној покрајини.

Наиме, Светомир Бачевић је ухапшен у Пећи без иједног доказа за ратни злочин, Ненад Арсић је оптужен на шест година затвора на основу исказа лажних сведока, док су непознати починиоци поставили знак на албанском језику „Наша црква“, у близини остатака православне цркве у селу Суво Грло код Србице, подсећа се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -