субота, 01. октобра 2022.

Дачић: Захвалност Аргентини на принципијелној подршци у вези са питањем КиМ

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Аргентине у Републици Србији Естанислава Савелса који ускоро завршава свој мандат.

Током разговора истакнуто је да су билатерални односи између две земље традиционално добри, да треба наставити са њиховим развојем и да две земље везује не само пријатељство већ и заједничке вредности и принципи који се доследно поштују, пре свега принципи суверенитета и територијалног интегритета. Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је још једном на принципијелној подршци коју је Аргентина увек пружала Србији у међународним форумима у вези са питањем Косова и Метохије.

- Спонзорисани садржај -

Саговорници су се сложили да, иако су две земље географски удаљене, постоји низ области у којима се може наћи потенцијал за сарадњу попут пољопривреде, енергетике, науке и образовања. У том контексту, договорено је да се у наредном периоду интензивирају билатералне посете на свим нивоима.

Разговарано је о могућностима јачања парламентарне сарадње и договорено је да се, чим се за то стекну услови, организују размене посета између парламената две земље.

На крају разговора, амбасадор Савелс је истакао да ће, као велики пријатељ Србије, по повратку у Аргентину наставити да промовише Србију и ради на даљем јачању пријатељских веза између две земље.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -