уторак, 27. септембра 2022.

До сада више од 100.000 грађана исказало интересовање за вакцинацију

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић обишла је данас Канцеларију за ИТ и еУправу, где је проверила како функционише нова услуга на порталу еУправа, која се односи на исказивање заинтересованости грађана за вакцинисање против COVID-19.

Директор Канцеларије Михаило Јовановић упознао је министарку са функционалношћу ове услуге, која представља први корак у организовању масовне вакцинације становништва, у складу са планом имунизације и приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

- Спонзорисани садржај -

Грађани који желе да искажу заинтересованост не морају бити регистровани корисници портала еУправа, већ је довољно да на адреси www.euprava.gov.rs попуне упитник, након чега добијају СМС и имејл потврду.

Како за себе, грађани могу да попуне упитник и за чланове својих породица. Важно је знати да је могуће у сваком тренутку обрисати или изменити исказано интересовање.

Од 14. јануара са радом ће почети и контакт центар преко кога ће такође бити могуће исказати интересовање за вакцинацију телефоном.

Обрадовић се том приликом уверила у то да систем функционише, као и да је могуће одабрати тип вакцине чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства, или одабрати жељеног произвођача, чијом вакцином грађани желе да се вакцинишу.

Министарка је навела да је за 36 часова више од 100.000 грађана исказало интересовање за вакцинацију, од чега 30 одсто њих није бирало тип вакцине којом би се вакцинисало, а 8.000 је старије од 75 година.

Према њеним речима, могућност да држава у кратком периоду електронски комуницира са грађанима по питању вакцинације показује суштински значај еУправе и смисао реформе државне управе.

Обрадовић је поручила да нас после ове пријаве чека друга фаза, односно реализација вакцинације, јер само тако можемо достићи адекватан степен колективног имунитета и брже се вратити животу какав смо познавали пре COVID-19 пандемије.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -