четвртак, 06. октобра 2022.

МОД: Војска помаже становништву у поплављеним подручјима

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Војске Србије који пружају помоћ угроженом становништву у отклањању последица поплава у Лесковцу, Власотинцу, Житорађи, насељима Бобиште и Богојевце и у селу Турековац.

Стефановић је истакао да је председник Републике дао наређење да војска буде даноноћно уз грађане, и поручио да ће њени припадници бити на терену свуда где буде било потребно да пруже неопходну помоћ.

- Спонзорисани садржај -

Он је, обилазећи припаднике војске у селу Турековац и насељу Богојевце, изразио задовољство добром сарадњом војске, локалне самоуправе и становништва, тако да у овом тренутку нема непосредне опасности.

Према његовим речима, у наредним данима пратиће се ситуација, а војска ће интервенисати уколико буде процене да може доћи до новог пораста водотокова.

Више од 60 припадника Трећег центра за обуку Команде за обуку из Лесковца и 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске ангажовано је у три поменуте општине на пружању помоћи становништву и отклањању последица поплава, уз механизацију и пумпе за испумпавање воде, док ће у Власотинце бити упућена и цистерна за воду.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да је линија Лесковац–Власотинце била проблематична због тога што је важна трафо-станица била изложена великој количини воде, док је само у селу Турековац пало више од 80 литара кише по метру кубном.

Директор ЈВП “Србијаводе” Горан Пузовић указао је на то да су на терену заједно ангажовани војска, полиција, представници локалне самоуправе и представници “Србијавода”.

Ситуација се полако смирује и очекујемо да се данас и сутра талас који иде Нишавом и Јужном Моравом спусти према Великој Морави, нагласио је он.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -