субота, 01. октобра 2022.

МУП: Евакуисано 67 особа из поплављених подручја

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора за ванредне ситуације, заједно са специјалистичким тимовима са спасавање и рад на води, евакуисали 67 особа из објеката који су поплављени изливањем бујичних потока.

Евакуисане су 32 особе из Дољевца, десет из Беле Паланке, осам из Бујановца, шест из Бојника, четири из места Златокоп код Врања, три из Пирота, две из Лесковца, једна из Димитровграда и једна из Доње Трнаве код Ниша.

- Спонзорисани садржај -

Услед обилних кишних падавина, изливања бујичних водотокова и проблема у водоснабдевању, проглашена је ванредна ситуација на територији градова Ниша и Лесковца, на целој територији општина Житорађа, Дољевац, Димитровград, Власотинце и Гаџин Хан, као и на делу општине Пријепоље због обилних снежних падавина.

На територији Нишавског управног округа спасена је једна особа у месту Доња Трнава на Јужној Морави од стране припадника Специјалистичког тима за спасавање на води из Ниша.

Водостаји реке Нишаве и Јужне Мораве код Ниша су у фази опадања.

На територији Пчињског управног округа, припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона Врање црпили су током поподнева воду из поплављених домаћинстава у местима Бањска и Kупининце, као и Златокоп, одакле су евакуисали четири особе.

Они су тренутно ангажовани на црпљењу воде из подрумских просторија на територији Врања, у месту Златокоп и градској општини Врањска Бања.

На територији Топличког управног округа, током поподнева припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Прокупље црпили су воду на четири локације на територији општине Житорађе и у рејону села Бадњевац, а у току је црпљење воде у селима Држановац и Бадњевац.

На територији Јабланичког управног округа ситуација је стабилна, а припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Лесковац наставиће обилазак терена.

На територији Пиротског управног округа услед изливања реке Нишаве, као и појаве бујичних поплава, дошло је до плављења домаћинстава у насељима Сарлах, Рогоз и Присијанско насеље, као и у околини Димитровграда.

Евакуисане су четири особе са ових територија од стране Ватрогасно-спасилачког батаљона Пирот.

Током јутарњих часова евакуисано је осам особа на територији Беле Паланке.

Припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона Пирот и Специјалистичког тима за спасавање и рад на води налазе се на терену и прате стање на територији општине Беле Паланке.

Стање на осталој територији Пиротског управног округа је стабилно, а водотоци су у опадању, наводи се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -