четвртак, 06. октобра 2022.

Осуђеници се одричу сувих оброка за грађане погођене поплавама

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије саопштила је, поводом навода да ће у појединим заводима у току дана бити организован такозвани „штрајк глађу“ осуђеника, да је реч о непровереној и нетачној информацији, која се данас појавила у медијима.

,,Истина је да је од недеље у току акција осуђеника у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици, који су сами дошли на идеју да се одрекну 3.744 сува оброка за угрожене грађане, као и за становништво погођено поплавама на југу Србије.” – наводи се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Такође, наведено је и да је ,,реч о сувим оброцима које осуђеници добијају недељом уместо вечере.”

,,Осуђеници у овом заводу су, поводом Међународног дана људских права, донирали скоро 4.000 сувих оброка Свратишту за децу Нови Београд, као и 500 заштитних маски, које шију осуђена лица у овом заводу још од почетка пандемије коронавируса.” – наводи се у саопштењу.

Управа за извршење кривичних санкција подсећа на то да су осуђеници у највећим заводима у земљи – Сремској Митровици, Нишу, Забели, Панчеву и Новом Саду, у марту донирали 4.700 сувих оброка за социјално најугроженије грађане.

,,Осуђеници у КПЗ у Сремској Митровици, Нишу, Забели, као и осуђенице у заводу у Пожаревцу, одмах су на почетку пандемије показали висок степен солидарности, када су почели да израђују маске, одела, назувице и капе, а та производња и даље траје.” – наводи Управа.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -