четвртак, 06. октобра 2022.

Унапређење сарадње са Мађарском у сектору рударства и енергетике

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о сарадњи двеју држава у рударском и енергетском сектору, додавши да има много потенцијала за то.

Михајловић је нагласила да не постоји ниједан разлог да не буде више мађарских компанија које послују у Србији, посебно имајући у виду то да две земље никада нису имале овако добре односе, и то захваљујући Александру Вучићу и Виктору Орбану.

- Спонзорисани садржај -

Она је навела да министарство припрема измену неколико важних закона, напоменувши да је у плану да се настави са развојем гасног сектора, као и да се спроведе диверзификација снабдевача и уведе процедура која ће њихово пословање учинити бољим и привући нове инвестиције.

Према њеним речима, за Србију је веома корисна размена искуства и знања са Мађарском, посебно када је реч о коришћењу и развијању обновљивих извора енергије, нарочито геотермалних вода и соларне енергије.

Потпредседница Владе је уједно свом саговорнику изразила захвалност на одличној сарадњи коју су имали док је водила Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Амбасадор Пинтер је честитао Михајловић постављење на нову дужност, истакавши да има много нових могућности за сарадњу и да су мађарске фирме заинтересоване да послују у Србији и да је више њих већ добило подршку мађарске владе.

Односи двеју земаља су све бољи, а прошле године смо, упркос пандемији, остварили бољу билатералну размену него 2019. године, рекао је он.

Саговорници су оценили да је брза пруга Београд–Будимпешта један од најважнијих пројеката двеју држава, те да нема разлога да се сарадња не унапређује и у другим областима, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице  Владе и министарке рударства и енергетике.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -