четвртак, 06. октобра 2022.

Унапређење трговинске и туристичке сарадње Србије и Пољске

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић и амбасадор Пољске у Србији Рафал Перл разговарали су данас о могућностима проширења економске сарадње двеју земаља.

Саговорници су констатовали да су за сарадњу двеју земаља изузетно значајни размена искустава и стицање нових знања и компетенција као и сарадња на твининг пројектима у областима које су у надлежности Министарства.

- Спонзорисани садржај -

Матић је истакла да је за Србију важно унапређење трговинских односа са Пољском, као и да постоји значајна заинтересованост за унапређење сарадње на пољу туризма који представља веома значајну економску активност.

Она је напоменула да Србија има бројне и разноврсне туристичке дестинације и производе у понуди и да ће промоцији допринети пројекат дигитализације туристичке понуде.

Амбасадор Перл је рекао да, с обзиром на географску близину Србије и Пољске и тренд аутомобилских путовања током ковид кризе, постоји простор за проширење туристичке сарадње, истичући и важност директних авио летова између две земље.

Он је посебно изразио захвалност на томе што ће Србија у септембру објавити поштанску марку поводом 100-годишњице рођења великог пољског и светског писца Станислава Лема.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -