субота, 24. септембра 2022.

Велики потенцијал за сарадњу са Италијом у области енергетике

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Италије у Србији Kарлом Ло Kашом о сарадњи двеју држава у енергетском и рударском сектору.

Михајловић је том приликом изразила захвалност на доброј сарадњи у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, истакавши да има још више простора за сарадњу у домену рударства и енергетике.

- Спонзорисани садржај -

Желимо да ове године урадимо много на пољу енергетске транзиције, да мењамо важне законе, донесемо потпуно нов закон о обновљивим изворима енергије, као и да формирамо фонд енергетске ефикасности, кроз измене закона у овој области, рекла је она.

Наш циљ је енергетска стабилност не само у гасном, већ и у осталим секторима. За нас је веома битно да стварамо повољно пословно окружење за нове инвестиције и долазак приватног капитала. Ваше искуство и размена знања су нам од велике користи, поручила је Михајловић.

Амбасадор Ло Kашо је честитао потпредседници Владе на новој дужности, као и на преузимању председавања Енергетској заједници.

Ваша посвећеност послу и реформама од великог је значаја за даљи привредни развој Србије, јер ово су стратешки важни сектори. Сагласни смо са вама да су регионална стабилност, очување здравља и економије најважнији приоритети, нагласио је он.

Сматрамо да је интеграција регионалног тржишта и привреде потребна, посебно када је реч о интеграцији тржишта електричне енергије, истакао је Ло Kашо, уз оцену да је билатерална сарадња Србије и Италије добра.

Прошле године смо остварили робну размену у вредности већој од три милијарде евра и наставићемо да пружамо подршку, указао је амбасадор.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -