четвртак, 06. октобра 2022.

Интензивирање сарадње са Кипром у области одбране

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Кипар у Србији Димитриосом Тефилактуом.

Стефановић је том приликом изразио очекивање да ће и током службовања амбасадора Тефилактуа бити настављена традиција добрих односа Србије и Кипра, заснована на историјској блискости и пријатељству двају народа.

- Спонзорисани садржај -

Он је, указујући на важност међусобне подршке у поштовању принципа међународног права, изразио захвалност на принципијелном ставу Кипра по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије, истакавши да Србија на исти начин подржава територијални интегритет Кипра.

Потпредседник Владе је изразио опредељење за интензивирање сарадње у области одбране уважавајући обострани интерес, посебно када је реч о војно-војној и војноекономској сарадњи.

Амбасадор Тефилакту је исказао захвалност за подршку Србије у изналажењу свеобухватног решења кипарског питања и настојању да, кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији UNFICIP, помогне очувању мира.

Такође, он је нагласио да ће подржати све активности које доприносе квалитативном унапређењу сарадње у области одбране, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -