субота, 24. септембра 2022.

Подршка Португалије развоју српског туризма

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије  Татјана Матић разговарала је са амбасадорком Републике Португалије у Србији Маријoм Вирџинијoм Мендеc де Силва Пина о јачању сарадње и унапређењу односа двеју земаља у области трговине и туризма.

На састанку је договорена експертска посета српске делегације Институту за туризам Португалије, као и посета португалских представника Србији како би се детаљније упознали и разменили искуства у циљу развоја сеоског и језерског туризма у нашој земљи.

- Спонзорисани садржај -

Де Силва Пина је посебно похвалила напредак који је Србија остварила у области винског туризма, истакавши да је све већи број португалских туриста заинтересован за одмор у нашој земљи.

Саговорнице су се сагласиле са тим да је увођење директног лета на релацији Београд–Лисабон једна од приоритетних активности која ће значајно допринети развоју туризма и економских односа двеју земаља.

Амбасадорка је најавила да се ове године планира посета португалске привредне делегације, додајући да су тамошње конфекцијске компаније заинтересоване за долазак на српско тржиште, што ће додатно ојачати трговинску и инвестициону сарадњу, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -