субота, 24. септембра 2022.

Ухапшене четири особе због злоупотребе службеног положаја

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили четири особе због сумње да су, злоупотребивши службени положај у поступку јавних набавки, оштетиле Oпштину Сурдулица за више од 46.000 евра.

Полиција је ухапсила М. С. (1980), руководиоца у Oпштини Сурдулица и координатора пројекта, и чланове комисије Д. С. (1966), С. М. (1966), руководиоце у тој општини, и О. В. (1962), запослену у Општини, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком, док се М. С. терети и да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

- Спонзорисани садржај -

Осумњичене се терете за то да су, приликом спровођења поступка јавних набавки за реконструкцију и рехабилитацију информационог центра за заштиту животне средине у заштићеном подручју Власина, супротно предвиђеним процедурама за јавне набавке, изабрале неисправну понуду са највишом понуђеном ценом чиме су оштетиле буџет Општине Сурдулица за 28.769 евра.

Такође, М. С. се терети за то да је, као координатор пројекта, супротно уговору омогућила да се објекат који је предмет пројекта користи у сврхе за које није предвиђен, чиме је на основу комерцијалне употребе објекта оштетила Општину Сурдулица за 17.693 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -