уторак, 27. септембра 2022.

Михајловић: Охрабрити жене да пријаве насилнике

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић изјавила је данас да вест о томе да су младе девојке годинама биле силоване и сексуално узнемираване у једној познатој и признатој школи глуме не сме да нас остави равнодушним.

Михајловић је, реагујући на вест о хапшењу Мике Алексића, власника познате школе глуме, истакла да нам исповест младе глумице Милене Радуловић показује колико је сексуално насиље присутно у нашем друштву, али и колико га је тешко приметити и пријавити јер је перфидно и подмукло.

- Спонзорисани садржај -

Она је нагласила да ове страшне појаве треба да нас наведу да се запитамо у каквом друштву живимо и шта можемо да урадимо да оно буде боље место за живот наше деце.

Хвала Милени и другим девојкама које су смогле храбрости да проговоре. Охрабрујем сваку жену да насилника пријави јер нису саме у том паклу. Тужилаштво и друге надлежне институције су ту да одраде свој део посла и драго ми је да је процес већ покренут, поручила је Михајловић.

Потпредседница Владе је нагласила да нико није толико моћан да за своја срамна недела не одговара, и изразила уверење да ће пример ових девојака бити подстрек и другим женама са, нажалост сличним искуством, да подигну свој глас, да насилници буду кажњени.

Ми као родитељи, одрасли, зрели људи морамо да помогнемо да наша деца живе у безбеднијој и сигурнијој средини, закључила је она.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -