субота, 01. октобра 2022.

Вулин: Србија се најуспешније бори против кријумчарења људи

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да се Србија на читавој мигрантској рути најуспешније бори против кријумчарења људи и да то министарство улаже озбиљне напоре како би ирегуларне мигранте склонило са улица и сместило их у кампове, у којима им је обезбеђено све што им је потребно.  

Вулин је, образлажући пред посланицима Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у борби против кријумчарења миграната, нагласио да је сарадња са суседима значајна и да је то начин да још ефикасније заштитимо своје границе, државу и наш начин живота.

- Спонзорисани садржај -

Сваког човека на нашој територији штити закон и међународно право, али под условом да их он поштује. Србија не може да постане паркинг за мигранте, држава у коју ће улазити и излазити како ко хоће. То наша држава не може да дозволи, рекао је министар.

Он је истакао да Министарство унутрашњих послова улаже максималне напоре да се ирегуларни мигранти склоне са наших улица, јер на њима не могу бити неконтролисано, и учиниће све да се наш начин живота ни на који начин не поремети.

Вулин је оценио да мигрантска криза, која је почела 2015. године, како ствари стоје, неће ни престати.

Докле год су овакви економско-политички односи у свету, докле год ЕУ није у стању да формулише заједничку политику када су мигранти у питању, докле год велике и моћне земље не буду успеле да постигну заједнички став по питању мигрантске кризе, она ће се наставити, истакао је министар.

Он је у парламенту образлагао и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Лесото о сарадњи у области одбране, истакавши да је тај споразум начин да захвалимо тој држави на храбрости коју је показала у поштовању међународног права, када је повукла признање такозваног “Косова”.

Даљина која постоји између Србије и Краљевине Лесото није нешто што треба да нас обесхрабри у сарадњи и овај споразум је однос искреног поштовања за нешто што  је Краљевина Лесото урадила у једном важном тренутку, истакао је Вулин.

Према његовим речима, Лесото није велика земља, нема велике потенцијале, које имају неке друге бројније, богатије, наоружаније афричке земље, али је баш зато што је мала показала храброст да поштује међународно право.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -