субота, 24. септембра 2022.

Позорници ће полицију учинити доступнијом грађанима

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас у Зајечару да ће повратак позорника на улице полицију учинити видљивијом и доступнијом грађанима, а њено превентивно деловање ефикаснијим, што ће ојачати поверење грађана у њен рад.

Вулин је, током састанка са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Зајечару, указао на то да ће један од приоритета у раду ове управе, али и свих других, бити успостављање позорничких рејона и одређивање полицајаца који ће бити задужени за њих и свакодневно бити на услузи грађанима.

- Спонзорисани садржај -

Министар је нагласио да рад полиције мора бити усмерен на бољу комуникацију са грађанима, што ће, уз превентивно деловање и осећај веће безбедности, утицати и на бољу информисаност полиције о безбедносним потребама грађана.

Позорник ће бити свакодневно у свом кварту и људи ће моћи да му се пожале уколико се у њиховом крају окупља проблематична група или их је страх да шетају делом који је недовољно осветљен, односно биће у могућности да им помогне у свакој ситуацији везаној за делокруг рада полиције, истакао је он.

На састанку, којем је присуствовао и директор полиције Владимир Ребић, анализирани су и резултати које је Полицијска управа у Зајечару остварила у претходном периоду, а посебан акценат био је на мерама које треба предузети како би се додатно ојачали капацитети и побољшали резултати у појединим областима рада.

Такође, истакнуто је и да је неопходно додатно ојачати активности на унапређењу безбедности саобраћаја на путевима, посебно имајући у виду да је на територији коју покрива ова полицијска управа током прошле године у саобраћају страдало десет људи.

Вулин је у Полицијској управи Зајечар положио цвеће на спомен-обележје погинулим припадницима ове управе.

Министар je присуствовао и седници Савета за безбедност града Зајечара на којој је анализирана безбедносна ситуација и предложене активности које ће  та локална самоуправа и полицијска управа предузети у циљу њеног унапређења.

Вулин је истакао да је стање безбедности на подручју које покрива тамошња полицијска управа повољно и да је у прва два месеца ове године, у односу на исти период претходне, стопа криминала смањена за око 16 одсто.

Према његовим речима, само тимским радом полиције и локалне самоуправе, кроз размену знања, информација и узајамну помоћ, можемо се успешно супротставити безбедносним изазовима  и створити безбедно окружење за све наше грађане.

Локални савети за безбедност, како је истакао, одлична су основа за то јер такав вид сарадње доводи до решења која доприносе смањењу стопе криминала и ефикасном превентивном деловању.

Градоначелник Зајечара и председник Савета за безбедност града Зајечара Бошко Ничић нагласио је да је сарадња Полицијске управе и локалне самоуправе веома значајна спона, на чему посебно треба радити.

Безбедност је широк појам, а Градска управа се труди да, колико је у њеној надлежности, на свим пољима, почев од елементарних непогода, па до безбедности сваког појединца, заштити сваког свог грађанина. Циљ нам је да се сваки Зајечарац осећа безбедно, нагласио је Ничић.

Градоначелник Зајечара је оценио да у борби против трговине наркотицима видео-надзор на кључним местима у граду игра кључну улогу, посебно у близини школа.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -