уторак, 27. септембра 2022.

Сарадња са Енергетском заједницом у процесу реформи

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са директором Секретаријата Енергетске заједнице Јанезом Kопачем о реформама у енергетском сектору, новим законима у тој области и о даљим корацима у процесу енергетске транзиције.

Михајловић је подсетила на то да Србија ове године председава Министарском савету Енергетске заједнице и да је много тема на којима наша земља треба да ради заједно са том заједницом, укључујући енергетску транзицију, декарбонизацију и климатске промене.

- Спонзорисани садржај -

Она је нагласила да се морају наставити започете активности у вези са реорганизацијом ЕПС-а и „Србијагаса“, у складу са одлукама Владе Србије, а чиме ће се испунити и наша уговорна обавеза према Енергетској заједници.

На састанку су, између осталог, разматране активности на раздвајању делатности у енергетским предузећима, сертификацији и лиценцирању енергетских компанија у складу са прописима ЕУ, изради интегрисаног националног плана за климу и енергетику, као и споровима који се воде пред Секретаријатом Енергетске заједнице.

Kопач је упознао потпредседницу Владе са питањима у вези са српским енергетским сектором која су тренутно актуелна за Енергетску заједницу, као и са иницијативом те заједнице у вези са праћењем емисије угљен-диоксида, у које би могла да се укључи и Србија.

Састанку је присуствовао и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -