уторак, 27. септембра 2022.

Даљи развој сарадње са Републиком Корејом у области одбране

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић указао је данас, у разговору са амбасадором Републике Кореје у Србији Хјонг-Ћан Чеом, на пријатељске билатералне односе и узлазни тренд сарадње на бројним пољима.

Стефановић је истакао да постоје потенцијали за то да се сарадња у области одбране унапреди и усклади са укупним односима двеју земаља, посебно на пољу војнотехничке сарадње.

- Спонзорисани садржај -

Он је упутио позив корејској страни за учешће на сајму „Партнер“ у Београду, оценивши да ће то бити одлична прилика да се сагледају капацитети и могућности за сарадњу компанија одбрамбене индустрије и министарстава одбране двеју земаља.

Стефановић је исказао захвалност на донацији коју је Република Кореја упутила Војномедицинској академији у протеклом периоду, као и на другим донацијама корејске стране Србији у борби против COVID-19.

Амбасадор је поновио да су билатерални односи добри, и изразио уверење да ће у наредном периоду бити и унапређени, укључујући и област одбране.

Он је пренео спремност корејске стране да се усагласи и потпише споразум о сарадњи у области одбране између Владе Србије и Републике Кореје, као правни оквир који ће омогућити даљи развој сарадње у различитим областима.

Че је упутио позив Стефановићу за учешће на министарском састанку Уједињених нација, посвећеном мировним операцијама, који ће бити одржан у децембру 2021. године у Сеулу.

Амбасада Републике Кореје донирала је данас Министарству одбране 1.000 заштитних маски.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -