четвртак, 06. октобра 2022.

Неприхватљива динамика радова на пројекту ТЕ „Kостолац Б3“

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са главним представником кинеске компаније “ЦМЕЦ” Лиом Суекиангом и генералним директором представништва те компаније у Србији Реном Kаилонгом о реализацији пројекта изградње блока 3 у Термоелектрани „Kостолац Б“.

Михајловић је истакла да је реч о једном од највећих градилишта у енергетском сектору и да је недопустива досадашња реализација пројекта, посебно по питању брзине пројектовања и квалитета испоручене опреме.

- Спонзорисани садржај -

Никоме не иде у прилог садашња динамика и кашњење са пројектом Kостолац Б3. Српска страна је ту, радићемо још више да вам помогнемо, али ви морате уложити више напора и рада да се кашњења надокнаде, јер је досадашња реализација неприхватљива и око питања квалитета нема компромиса, поручила је она.

Потпредседница Владе је инсистирала на томе да се максимално убрза степен месечне реализације пројекта како би се до јула дошло до задовољавајућег нивоа, истичући да кинеска компанија мора да ради у складу са међународним стандардима и уговорним обавезама.

Ли Суекианг је исказао захвалност Михајловић на подршци и помоћи, подсетивши на то да су велики инфраструктурни пројекти у претходном министарству завршени захваљујући њеном залагању.

Рен Kаилонг је још једном изразио уверење да ће пројекат бити завршен до јесени 2022. године, те да ће компанија радити у складу са уговореним захтевима и обавезама и уложити додатне напоре за испоруку опреме.

Састанку су присуствовали и представници Амбасаде НР Kине у Србији и ЈП „Електропривреда Србије“.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -