субота, 01. октобра 2022.

Могућност улагања канадских компанија у енергетски сектор

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Kанаде у Србији Џајлсом Норманом о унапређењу сарадње двеју држава у рударском и енергетском сектору.

Михајловић је свог саговорника упознала са новим законима у домену рударства и енергетике, истичући да у тим областима има много потенцијала за инвестирање.

- Спонзорисани садржај -

Она је подсетила на то да су припремљена четири нова закона која представљају важну основу за инвестирање у овим секторима, посебно када је реч о зеленој енергији и обновљивим изворима енергије, где су могућности огромне.

Наш циљ је да смањимо производњу енергије из угља и термоелектрана, да више улажемо у хидроелектране и производњу из ветропаркова, солара и биомасе, указала је потпредседница Владе.

Такође, како је додала, припремамо нови инвестициони план у енергетици, а радићемо и на увођењу е-рударства и е-енергетике, јер је то важно за привлачење нових улагања.

Искуства Kанаде у овом процесу су нам драгоцена и ваше компаније су добродошле да улажу у Србији, поручила је Михајловић.

Норман је рекао да је рударство важан сектор и да неколико канадских компанија већ послује у овој области у Србији, али да има много простора за даље унапређење сарадње.

Поред рударства, које мора да се мења да би било одрживо, заинтересовани смо и за зелене технологије које се све више развијају, поручио је он и оценио да су припремљени закони добра основа за даљи рад у тој области.

Влада Канаде је спремна да вас подржи, посебно када је реч о транзицији из угља у хидроелектране и гасоводе, нагласио је амбасадор.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -