уторак, 27. септембра 2022.

Наставак сарадње са Палестином у области унутрашњих послова

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Државе Палестине у Србији Мохамедом Набханом о наставку сарадње двеју земаља у области унутрашњих послова.

Вулин је том приликом истакао да је Споразум између Србије и Палестине о безбедносној сарадњи, који је недавно усвојен у Скупштини Србије, добра основа за даље унапређење сарадње у области борбе против организованог криминала, тероризма и ирегуларних миграција, посебно кроз размену оперативних података између две полиције.

- Спонзорисани садржај -

Саговорници су указали на традиционално добре пријатељске односе између два народа и узајамну подршку коју су две земље пружале једна другој у тешким историјским околностима.

Вулин је пренео да је став Србије по питању поновног евентуалног захтева Приштине за чланство у Интерполу непромењен и да ће се Србија свим снагама борити да спречи евентуални покушај такозваног Косова да постане део ове међународне полицијске организације, што је у супротности са међународним правом и суштином постојања ове организације.

Он је исказао захвалност Палестини на принципијелном ставу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, и додао да очекује да ће та држава и даље имати разумевања за аргументе Србије против чланства такозваног Косова у Интерполу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -