субота, 01. октобра 2022.

Србија пример добре праксе у управљању миграцијама

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас са представницом УНХЦР-a у Србији Франческом Бонели о наставку сарадње у области управљања миграцијама.

У саопштењу Министарства унутрашњих послова наводи се да је на састанку, којем је присуствовао и комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић, истакнута одлична сарадња УНХЦР-a са овим министарством и Комесаријатом.

- Спонзорисани садржај -

Бонели је нагласила да је Србија, од почетка мигрантске кризе 2015. године, показала одговоран приступ и хуманост и значајно унапредила капацитете за управљање миграцијама.

Вулин је истакао да Република Србија има јасан и систематичан приступ овом проблему, обезбедила je мигрантимa све неопходне услове за нормалан живот и  прва je држава у Европи која им је омогућила бесплатну вакцинацију против коронавируса.

Чувајући здравље миграната, чувамо и здравље наших грађана. Србија вакцинише своје грађане, али може да помогне и другима, поручио је министар.

Он је пренео захвалност УНХЦР-у на подршци у јачању капацитета Управе граничне полиције кроз донирану опрему за Канцеларију за азил, и предложио одржавање међународне конференције на којој би учествовао и високи комесар УН за избеглице Филипо Гранди, а на којој би Србија представила добру праксу и резултате у управљању миграцијама.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -