уторак, 27. септембра 2022.

Вујовић: Озелењавање градских зона важно за квалитет ваздуха

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић посадила је данас прве саднице у оквиру пројекта “Озелени Стари град“ у тој београдској општини и поручила да је озелењавање, и то посебно градских зона, од изузетног значаја за квалитет ваздуха који удишемо.

Вујовић је саднице посадила заједно са председником поменуте општине Радославом Марјановићем, а пројекат се реализује уз подршку ресорног министарства.

- Спонзорисани садржај -

Уз техничку подршку ЈКП “Зеленило Београд”, засађен је нови дрворед дуж бициклистичке стазе, на потезу од Споменика браниоцима Београда ка Небојшиној кули.

Министарка је том приликом указала на важност озелењавања што више градских зона, поручивши да је у том послу Министарство поуздан партнер градовима и општинама.

Она је подсетила на то да је за суфинансирање пројеката пошумљавања и озелењавања ресорно министарство издвојило 100 милиона динара, наводећи да је Стари град међу 38 општина и градова којима су додељена средства за ту намену.

Вујовић је похвалила ту општину и све друге локалне самоуправе које су кандидовале добре пројекте на конкурсима Министарства и тиме показале да је сегмент заштите животне средине високо постављен у њиховом раду.

Према њеним речима, све активности које су усмерене ка унапређењу квалитета животне средине, а генерисане су са локала, доприносе побољшању укупне еколошке слике Србије.

Марјановић је навео да ће садња бити настављена и у наредним данима на простору насеља “25. мај”, будући да велики број наших суграђана слободно време проводи уз реку.

Циљ нам је да у наредним годинама на територији Старог града засадимо велики број садница како бисмо живот у центру учинили бољим и пријатнијим. У остварењу тог циља, подршка Министарства нам је важна и надам се да ћемо кроз овакве конкретне пројекте наставити сарадњу, нагласио је он.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -