четвртак, 06. октобра 2022.

Подстицајни програми за предузетнике Министарства привреде

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић свечано је данас отворила конференцију студената економије “Конект” на Златибору, која је ове године посвећена предузетништву.

Атанасковић је позвала студенте да остану у Србији и истакла да Влада Србије и Министарство привреде чине све да младима обезбеде оспособљавање после факултета како би што брже нашли посао.

- Спонзорисани садржај -

Један од програма који то омогућује је „Моја прва плата“ за који је држава издвојила две милијарде динара. Према првим резултатима, доста фирми већ се одлучило да запосли младе после праксе у тим фирмама, рекла је министарка привреде.

Она је навела да и Министарство привреде има подстицајне програме за предузетнике и отпочињање сопственог бизниса.

Министарство привреде је издвојило 450 милиона динара за мале предузетнике и 150 милиона динара за почетнике у предузетништву, од чега су 30 одсто неповратна средства, а у неразвијеним подручјима 40 одсто, док се за остатак инвестиције могу користити повољни кредити Фонда за развој, рекла је Атанасковић.

Министарка је додала да се посебно водило рачуна и о женском предузетништву па је за отпочињање сопственог бизниса за жене до 30 година старости ове године опредељено 100 милииона динара.

Атанасковић је навела да је у овом програму и већи удео бесповратних средстава од 35 односно 45 одсто за особе са неразвијеног подручја.

Министарка је студентима пожелела успех у будућности и нагласила да ће увек имати помоћ Министарства привреде у реализацији својих идеја.

Ви сте ти које морамо да питамо када се размишља о будућности, јер сте ви ти којима се земља оставља, који ће је водити и одговарати онима који долазе, поручила је Атанасковић.

Конференција студената се одржава од 16. до 19. априла у организацији Студентске уније Економског факултета, а на њој учествује 300 студената.

Студенти ће се едуковати како да покрену свој бизнис, о врстама помоћи државе које су им намењене и програмима Министарства привреде намењеним младима.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -