субота, 24. септембра 2022.

Конкретни примери борбе за бољу животну средину

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас постројење за одсумпоравање у блоку Б у ТЕ “Костолац”, које испуњава најстроже еколошке стандарде ЕУ, поручивши да је заштита животне средине један од три приоритета Владе, што говори о степену развоја Србије.

Брнабић је најавила да ће у наредном периоду наставити да представља конкретне резултате на плану заштите животне средине, подсетивши на то да је 2014. године Влада, на челу са Александром Вучићем, започела борбу за здравију животну средину у Србији.

- Спонзорисани садржај -

Она је напоменула да је тадашња влада, упркос поплавама, економским проблемима и потреби за фискалном консолидацијом, ипак донела одлуку да уложи 130 милиона долара у изградњу филтера у ТЕ “Костолац”, првог филтера за одсумпоравање на једној нашој термоелектрани.

Премијерка је нагласила да је то био јасан сигнал шта је важно за квалитет живота грађана Србије, при чему је од 2014. до данас Влада уложила укупно приближно 600 милиона евра у постројења за одсумпоравање, која би осигурала чистији ваздух и санирање последица термоелектрана.

Завршили смо ово постројење за одсумпоравање у блоку Б, у току је изградња тих постројења у блоку А и блоку Б у ТЕНТ-у, нагласила је председница Владе.

Брнабић је навела да је у марту ове године усвојен Закон о климатским променама, као први системски закон који се бави овом важном темом.

Она је најавила да ће у наредним недељама обићи још неке пројекте и видеће се шта је све урађено у области заштите животне средине на најконкретнији начин, а шта је у плану.

У складу са тим, премијерка је навела да ће у постројења за пречишћавање отпадних вода бити уложено шест милијарди евра, а њихова изградња почеће у 27 локалних самоуправа.

У посети ТЕ “Костолац” биле су и потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, као и в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -