субота, 01. октобра 2022.

Ухапшена шесточлана криминална група због кријумчарења миграната

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је, у сарадњи са мађарском полицијом, ухапшено шест особа које се сумњиче да су као чланови организоване криминалне групе кријумчарили мигранте.

Припадници Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и мађарском полицијом, ухапсили су Д. М. (1962), осумњиченог да је организатор криминалне групе, као и чланове Н. В. (1982), А. С. (1968), Ј. С. (1971), И. К. (1979) и С. М. (1993).

- Спонзорисани садржај -

Они су осумњичени да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, а терете се да су од фебруара до априла ове године омогућили кријумчарење илегалних миграната од Србије, преко Мађарске до близине државне границе између те земље и Аустрије, ради стицања финансијске користи.

Како се сумња, Д. М. је организовао прихват илегалних миграната на територији Мађарске, а затим и њихов недозвољени транзит до близине мађарско-аустријске границе.

Осумњичени су потом, како се сумња, стечену противправну имовинску корист од 600 евра по илегалном мигранту делили међусобно у зависности од њихових појединачних задатака у омогућавању транзита.

Такође, полиција је, током извршених претреса, од осумњичених привремено одузела један аутомобил, више комада муниције и мобилних телефона.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Тужилаштву за организовани криминал, додаје се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -