четвртак, 06. октобра 2022.

Безбедност основ економске и политичке стабилности

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да ниједна земља не може бити успешна уколико нема економску и политичку стабилност, која није могућа без моћне безбедносне структуре које чувају земљу и не дозвољавају да се крши закон и да безакоње постане начин живота.

Вулин, који је присуствовао обележавању крсне славе и Дана Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд и Коњичког клуба „Полицајац“, истакао је да бити припадник поменуте бригаде значи спремност да у тешким ситуацијама заштитиш поредак, закон, ред и мир.

- Спонзорисани садржај -

Данас се сећамо свих оних који нису са нама и желимо да они буду поносни на нас, бар онолико колико смо ми поносни на њих, поручио је министар.

Командант Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд Радослав Репац указао је на то да je ова јединица, од 1946. када је основана, пуних 75 година обављала најсложеније и најтеже безбедносне задатке.

Он је подсетио на то да је, у зависности од околности у друштву и потреба службе, јединица у неколико наврата мењала организациону структуру и назив.

Колико су задаци јединице били сложени и тешки говори и податак да је само од почетка деведесетих до данас 15 припадника јединице погинуло приликом извршења службених задатака, подвукао је Репац.

Он је, наводећи имена страдалих припадника Полицијске бригаде, нагласио да припадници јединице никада неће заборавити своје настрадале другове и њихове породице.

Председник Коњичког клуба „Полицајац“ Немања Бојичић уручио је министру и државном секретару Министарства Бојану Јоцићу плакету овог клуба.

Вулин је том приликом положио цвеће на спомен-зид погинулим припадницима Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -