субота, 01. октобра 2022.

Функционери СПС одали почаст народним херојима Другог светског рада

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Социјалистичка партија Србије је данас, у знак сећања на жртве фашизма, положили венац и одали почаст народним херојима на Калемегдану, а поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Венце су положили високи функционери Социјалистичке партије Србије, потпредседник ГО СПС Бранко Ружић, председник ИО ГО Владан Заграђанин, директор стручне службе Ђорђе Чабаркапа и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.

- Спонзорисани садржај -

Председник ИО ГО Владан Заграђенин је рекао да је српски народ, у антифашистичкој борби, поднео једну од највећих жртава у одбрани европских вредности и учествовао у победи над највећим злом 20. века.

,,Судбина нашег народа је поново била на ивици губилишта, али захваљујући јунаштву и храбрости наших предака ми данас имамо свој идентитет. Не смемо дозволити да историја буде заборављена, како би будућност почивала на чврстим темељима,” рекао је Заграђанин.

,,Вредносни систем, за који су положили своје животе народни хероји Иван Милутиновић, Ђуро Ђаковић, Иво Лола Рибар и Моша Пијаде, је вечан, и сваки покушај повампирења фашизма ће увек бити осуђен на неуспех. Европски политички, безбедносни, друштвени и привредни амбијент је утемељен управо на овим вредносним одредницама,” истакао је потпредседник ГО СПС Бранко Ружић, након полагања венаца поводом обележавања Дана Победе над фашизмом и Дана Европе.

Слобода и антифашизам су две најважније вечне и непролазне вредности уткане у биће српског народа. На олтар слободе, независности и антифашизма, српски народ положио је огромне жртве, тиме смо трајно задобили углед и поштовање читавог човечанства, наводи се у саопштењу.

Дан победе представља прилику да се одавањем почасти страдалима истакне опредељење за очување тековина остварених том победом, наводи се даље у саопштењу.

,,Борба за очување слободе у свакон смислу те речи, нас подсећа колико су важни солидарност, правда и јединство. На то нас обавезује жртва наших бака и дека којима дугујемо да од тих принципа никада не одустанемо,” рекао је Угљеша Марковић.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -