субота, 01. октобра 2022.

Обележавање Дана победе над фашизмом

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Поводом обележавања Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић предводила је данас, у име Владе, државну церемонију полагања венаца и одавања почасти у оквиру комплекса Гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату.

Поред Кисић Тепавчевић, венце су положили и председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, представници СУБНОР-а Србије и потомци.

- Спонзорисани садржај -

Венце су, такође, положили и амбасадори и представници Руске Федерације, Републике Белорусије, Републике Азербејџана, Републике Казахстана и Републике Јерменије.

Министарка је том приликом истакла да Србија данас обележава велики дан.

Наша земља је поднела велике жртве у Другом светском рату и зато смо ми данас овде да кажемо велико хвала и изразимо вечно поштовање за све који су свој живот дали да бисмо ми живели у слободи и миру. Нека им је вечна слава и хвала, навела је она.

Кисић Тепавчевић је у спомен књигу уписала: „Нека је вечна слава и хвала свима вама који сте свој живот дали да бисмо ми данас живели у слободи и миру.“

Она је данас, уз највише државне и војне почасти, као изасланик председника Републике, положила и венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали.

„Вечна слава и хвала свима који су своје животе дали за слободу Србије. Захваљујући вама, Србија је слободна држава, која јесте и која ће вечно бити на страни мира, разумевања, толеранције и сарадње. Живела Србија!“, написала је Кисић Тепавчевић у спомен-књигу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -