субота, 01. октобра 2022.

Почео са радом контакт центар за пријаву вакцинисаних грађана за 3.000 динара

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да је у поноћ, 4. јуна, почео са радом контакт центар преко којег ће вакцинисани грађани, телефонским путем, моћи да се пријаве за новчану подршку државе у износу од 3.000 динара.

Број телефона контакт центра је 0800/100-302 и тај позив је бесплатан.

- Спонзорисани садржај -

Грађани ће у контакт центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве.

Према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, за помоћ се могу пријавити  сви држављани Републике Србије старији од 16 година, који су на територији Републике Србије, закључно са 31. мајем, примили макар једну дозу вакцине, чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства Србије и издала дозволу за употребу лека, односно који су исказали интересовање за имунизацију преко портала еУправа закључно са 31. мајем 2021. године и најмање једну дозу те вакцине примили закључно са 7. јуном 2021. године.

Електронска пријава на сајту pmi.trezor.gov.rs почела је 1. јуна, и до сада се за ову меру економске подршке државе вакцинисаним грађанима, пријавило 980.000 људи.

Корисници пензије не треба да се пријављују за ову врсту новчане подршке, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција.

Корисници социјалне помоћи пријављују се за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Исплате ће бити реализоване по завршетку пријаве која траје до 15. јуна, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима, наводи се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -