субота, 01. октобра 2022.

Милован Јаковљевић: Нема бланко подршке режиму око Косова и Метохије

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Милован Јаковљевић, потпредседник Српског покрета Двери, изјавио је данас да Двери подржавају државу Србију у одбрани Косова и Метохије, али не и власт којој се не може веровати.

Јаковљевић је рекао да Српски покрет Двери не налази довољно разлога да верује актуелном режимо, јер, посматрајући досадашње прековоре између тзв. Београда и Приштине, као и тренутне ситуације на Косову и Метохији, за девет година власти, осим тактизирања и додворавања страним центрима моћи, нису показали озбиљну спремност на борбу за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Напротив, за време актуелне власти је дошло до потписивања два противуставна споразума, тзв. бриселског и тзв. вашингтонског, што је омогућило веће прерогативе државности тзв. независном Косову.

- Спонзорисани садржај -

,,Очекујемо од актуелног председника Александра Вучића и његовог режима, да покажу моменталну и убедљиву намеру за очувањем суверенитета и интегритета наше јужне покрајине, а самим тим поштовање Устава Републике Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН. Забрињавајуће је да у својим јавним и медијским наступима представници власти не помињу ни наш Устав ни Резолуцију 1244,” изјавио је Јаковљевић.

Даље је навео да и упркос свим досадашњим конфронтацијама и неслагањима, Српски покрет Двети, у овом опасном и судбоносном тренутку за државу и народ, може да подржи само једну такву родољубиву намеру власти, уколико она заиста постоји. ,,За нас су Србија и српски национални интереси изнад политике и страначких сукоба, а Косово и Метохија апсолутни приоритет око кога треба да се уједине све истинске патриоте. Међутим, подршка држави за одбрану Косова и Метохије није исто што и бланко подршка владајућем режиму, јер је премало разлога за поверење, након година неиспуњених обећања.”

Јаковљевић је закључио да су Двери биле и да ће увек бити на патриотском и хришћанском путу очувања наше јужне покрајине и да они нису опозиција држави и народу, већ режиму. ,,Искрено се надамо да наводна борба за очување Косова и Метохије није само још једна у низу опсена и лажних представа које ће као једини циљ имати опстајање на власти. Свим грађанима Србије поручујемо да Двери у томе неће учествовати, нити подржати досадашњи приступ власти, који не представља ништа друго него сигуран губитак Косова и Метохије. Напротив, Двери ће се томе снажно супротставити.”

ИзворСП Двери
- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -