четвртак, 06. октобра 2022.

Забрана уласка на Космет министру омладине и спорта антицивилизацијски чин

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је данас да су привремене власти у Приштини ноћас после поноћи послале обавештење да забрањују улазак на територију Kосмета министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

Петковић је објаснио да је Удовичић данас на Приштинском универзитету са привременим седиштем у Kосовској Митровици требало да разговара са младима и подели им стипендије, а након тога и да обиђе Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку.

- Спонзорисани садржај -

Дирекор Канцеларије је рекао да су власти привремених институција у Приштини без икаквог повода и образложења забраниле посету министра омладине и спорта.

Он је указао на то да је Удовичићев боравак у покрајини уредно најављен официру за везу, у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је касно ноћас, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине.

Према његовој оцени, најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара.

Забранити министру омладине и спорта да посети децу није само покушај да му се онемогући да обавља свој посао, већ и антицивилизацијско дивљаштво усмерено ка младима, истакао је Петковић.

Упркос томе, како је нагласио, све ове баријере и забране неће спречити Србију да настави да помаже нашем народу у јужној покрајини и да се још снажније и одлучније залаже за изградњу сигурније и боље будућности за његов останак и опстанак на Kосмету.

Посета Удовичића најављена је у складу са свим процедурама Споразума о званичним посетама и на време. О овом, још једном у низу бахатом понашању Приштине, која крши све споразуме, обавестићемо и све надлежне међународне институције, поручио је директор Канцеларије.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -