четвртак, 06. октобра 2022.

Завршни део велике вежбе Војске Србије 27. јуна на Пештеру

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић најавио је да ће Војска Србије у недељу, 27. јуна, на Пештеру показати своју снагу, опремљеност и обученост у највећој вежби која се одиграва у Србији у последњих неколико деценија.

Стефановић је истакао да ће на поменутој вежби, која ће бити одржана по наређењу председника Србије и врховног команданта Војске Александра Вучића, грађани имати прилику да виде како наше специјалне јединице, Копнена војска и Ратно ваздухопловство у садејству показују своју опремљеност, обученост, али и посвећеност безбедности грађана Србије.

- Спонзорисани садржај -

Вежба, како је навео, има за циљ да покаже да су се све инвестиције у Војску, у плате војника, подофицира и официра, њихове униформе, опрему и наоружање исплатиле, јер је Србија данас гарант безбедности и сигурности свим својим грађанима и наставља да игра веома важну улогу у стабилности региона.

Он је указао на то да ће се вежба одвијати на више полигона у наредним данима и обухватиће елементе као што су ноћна гађања, која до сада нису била могућа.

Завршни део вежбе је на Пештеру 27. јуна, где ће највећи део наших јединица показати максимално садејство, као и то зашто је Војска најчвршћи бедем одбране наше земље, нагласио је потпредседник Владе.

Стефановић је, такође, поручио да ће Војска наставити да буде уз свој народ, да у сваком тренутку и на сваком месту пружа помоћ и буде ту када је потребно.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -