четвртак, 06. октобра 2022.

На Моравском коридору интензивни радови и током ноћи

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић обишао је синоћ, заједно са директором Коридора Србије Александром Антићем, интензивне ноћне радове на Сектору 3 Моравског коридора.

Момировић је имао прилику да се, у присуству бројних радника и менаџмента компаније “Бехтел Енка”, увери у то да се и током ноћи радови одвијају у пуној динамици, при чему се кључни радови изводе од 16 часова, а они који су најосетљивији због технологије материјала од 23 часа до 5 часова ујутру.

- Спонзорисани садржај -

Тренутно се на Сектору 3 изводе радови на припреми изворишта материјала, рашчишћавању трасе ауто-пута и изради шипова на мосту преко Западне Мораве на 82. километру у Адранима код Краљева.

Министар је нагласио да се Моравски коридор шири и полако излази из оне зоне од Појата до Крушевца, указавши на то колико ће бити значајан за нашу економију када с једне стране спојимо Крушевац са Чачком и изградимо најмодернији ауто-пут не само у Србији, него у овом делу Европе.

Према његовим речима, овај коридор ће бити стуб српске  економије и повезиваће пола милиона људи, јер овде има највише средњих и малих предузећа која ће добити додатну подршку.

Он је похвалио компанију Бехтел, истичући да је способност за организацију ноћног рада показатељ шта је држава имала као намеру када је желела управо њих за овај пројекат, а то је довођење нових видова организовања и извођења радова и прилика да српске грађевинске компаније уче од њих.

Овде имамо преко 1.600 људи, до краја августа очекујемо да буде 2.000, а у наредних осам месеци више од 3.000 људи. Желимо да поставимо потпуно нове стандарде извођења радова и да до краја децембра 2023. године завршимо овај коридор, додао је он.

Антић је навео да су радови на првом сектору од Појата до Крушевца максимално интензивирани и да су отпочели радови од Краљева према Чачку, додавши да у овом тренутку на читавој траси Моравског коридора имамо 74 градилишта.

Због високих температура и технологије посла, били смо принуђени да заједно са извођачима део радова пребацимо у ноћну смену. У овом тренутку на читавом коридору имамо 16 градилишта, која раде у ноћном режиму радова, рекао је он.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -