четвртак, 06. октобра 2022.

Ухапшена једна особа због проневере

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције тог министарства, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили С. Д. (1961), бивше одговорно лице експозитуре банке „Поштанска штедионица“ у Београду, због постојања основане  сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности и на тај начин оштетио ту банку за 15.500.000 динара.

Он се терети да је, од новембра 2012. до маја 2021. године, довео у заблуду шест клијената „Поштанске штедионице“ да је њихов новац који су имали на девизним рачунима орочио на период од шест месеци, годину дана, односно две године, тако што је сачинио и дао клијентима да потпишу фиктивне уговоре о орочењу девизне штедње који не постоје у систему рачуна те банке.

- Спонзорисани садржај -

Потом су, како се сумња, оштећени клијенти потписали бланко налоге за исплату са рачуна, на основу којих је осумњичени подигао и присвојио новац који му је поверен у раду, укупно 124.000 евра и 10.200 швајцарских франака и на тај начин за исти износ оштетио клијенте и „Поштанску штедионицу“.

Осумњиченом је одређен притвор до 30 дана, наводи се у саопштењу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -