субота, 01. октобра 2022.

Јована Прековић носилац заставе Републике Србије на церемонији затварања Олимпијских игара у Токију

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Свечана Церемонија затварања XXXИИ Летњих Олимпијских игара у Токију одржаће се 8. августа од 13 часова по средњеевропском времену.

На Церемонији отварања Игара у Токију заставу Републике Србије носили су Соња Васић и Филип Филиповић, док ће ту част ће на затварању највећег светског спортског догађаја имати актуелна европска, светска и олимпијска шампионка, Јована Прековић.

- Спонзорисани садржај -

Јована је у јучерашњем финалном мечу категорије до 61 кг победила Кинескињу Ксиаојан Јин и тако постала прва освајачица олимпијског злата на дебитантском наступу каратеа као спорта на Играма.

Јована истиче да ће улога носиоца заставе за њу бити остварење сна, уз освајање олимпијске медаље.

,,За мене ће бити огромна част и задовољство носити заставу Републике Србије на Олимпијским играма, поготово што су за мене ово прве Игре и драго ми је да ми се сви спортски снови полако остварују” рекла је Јована.

На Церемонији затварања Олимпијских игара у Рију 2016. године заставу Републике Србије носила је Тијана Богдановић, док је у Лондону 2012. године та част припала Милици Мандић, а у Пекингу 2008. одбојкашу Саши Старовићу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -