субота, 24. септембра 2022.

Вулин испратио припаднике Сектора за ванредне ситуације за Грчку

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин и вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић јуче су по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића упутили из Ниша 37 припадника овог сектора са 14 возила како би пружили помоћ својим колегама и грчком народу у гашењу великих пожара који су захватили Републику Грчку.

Вулин је том приликом поручио да је Министарство унутрашњих послова, по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића, формирало посебну јединицу која ће да помогне грчким колегама и свим грађанима Грчке.

- Спонзорисани садржај -

Kада је тешко, видите на кога заиста можете да се ослоните. Овог лета Сектор за ванредне ситуације је гасио више од 850 пожара на нашој територији, али исто тако учествовали су у гашењу пожара у Северној Македонији, а сада је спреман да гаси пожаре на простору Грчке, навео је Вулин.

Министар је истакао да је председник Александар Вучић обезбедио да по први пут можемо нашим хеликоптерима да помажемо другим земљама.

Председник Александар Вучић је обезбедио да по први пут можемо нашим хеликоптерима да помажемо другим земљама, као што смо радили у Северној Македонији, као што ћемо радити у Грчкој. Од данас 37 припадника Сектора за ванредне ситуације са 14 возила, и три ватрогасна хеликоптера и свом припадајућом опремом помоћи ће народу Грчке у борби са ватреном стихијом. Поносан сам што могу да кажем да је Србија у стању да помаже другима, а да не очекује помоћ, рекао је министар.

Вршилац дужности помоћника министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић изразио је задовољство што постоје овакви капацитети за помоћ пријатељској земљи као што је Република Грчка.

Припадници Сектора за ванредне ситуације данас из читаве Србије крећу у помоћ колегама у Грчкој, у борби против незапамћених пожара.Они ће бити позиционирани према тренутним договорима са колегама из Грчке на острву Евиа, на северној Евији, с тиме да сутра крећу и три хеликоптера Министарства унутрашњих послова за Грчку. Могу заиста да кажем да сам срећан и поносан што имамо капацитете и могућност да помогнемо. Пожари су и код нас, ми их држимо под контролом и имамо чиме да помогнемо пријатељској земљи, навео је Чаушић.

У акцији гашења пожара из ваздуха у Грчкој придружиће се и 14 припадника Хеликоптерске јединице МУП-а са три хеликоптера, од којих су два „бел 212“ и један „Х-145“.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -