уторак, 27. септембра 2022.

Грчка неће мењати став по питању Косова и Метохије

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас у Атини са председником Владе Републике Грчке Киријакосом Мицотакисом, који му је још једном потврдио да се позиција Грчке по питању непризнавања такозване лажне државе „Косово“ неће мењати.

Вулин је после састанка изјавио да је посебно захвалан Мицотакису на ставу да Грчка неће признати „Косово“ и да ће остати на позицијама међународног права и чврсте подршке Србији, као и на томе што ће се политика Грчке наставити у правцу најбољих могућих односа са Србијом.

- Спонзорисани садржај -

Вулин, који је од 2017. године и председник српског дела Мешовитог комитета са Републиком Грчком, истакао је да помоћ коју је председник Вучић, у име српског народа, упутио братском грчком народу и Грчкој, наилази на велику и искрену захвалност.

Помоћ Србије се овде цени, препознаје је и председник Владе Мицотакис који је још једном у име грчког народа и грчке Владе изразио своју велику захвалност, али је и рекао да се од Срба помоћ увек очекује, јер је очекујете од оних са којима сте најближи и са којима делите, не само религију и географски простор, већ и исте вредности, навео је Вулин.

Он је пренео да му је било велико задовољство што је у име председника Србије и српског народа могао да пренесе изразе солидарности и покаже колико смо спремни и способни да помогнемо свима којима је помоћ потребна.

Министар је додао да је Мицотакис изразио жељу да посети Србију изразивши наду да ће се то догодити на зиму.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -