четвртак, 06. октобра 2022.

Почетком октобра највећи српско-руски привредни форум у Београду

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој и председник Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије Ненад Поповић најавио је данас да ће 4. и 5. октобра ове године у Београду бити одржан највећи до сада привредни форум Србије и Русије у организацији Владе Републике Србије, Привредне коморе Србије (ПКС) и Руског експортног центра.

Поповић је рекао да су партнери из Руског експортног центра најавили да ће на овом форуму учествовати више од 100 компанија из Руске Федерације.

- Спонзорисани садржај -

Ради се о најмоћнијим руским компанијама из области инфраструктуре, енергетике, пољопривредно-прехрамбеног сектора, хемијског комплекса, трговине и информационих технологија, а биће присутне и највеће руске банке, навео је Поповић.

Министар је истакао да се очекује потписивање бројних споразума и договора о сарадњи између српских и руских компанија.

Према његовим речима, овај форум је прилика да наше компаније представе своје производе и услуге које би могле да пронађу своје место на руском тржишту.

Истовремено, ово је шанса да наша држава и привреда представе своје инвестиционе потенцијале највећим руским државним и приватним компанијама које желе да повећају своје присуство на тржишту Републике Србије. Желим да се захвалим генералној директорки Руског експортног центра Вероники Никишиној, што је препознала Србију као земљу са великом перспективом за развој привредне сарадње са Русијом, рекао је министар.

Он је напоменуо да Руски експортни центар има могућност да подржи руске компаније које желе да послују и да инвестирају у Републици Србији.

Економски односи Србије и Русије имају сталан раст и непрестано се отварају нове перспективе за развој односа две земље у свим областима. Оно на чему ће Влада Републике Србије највише радити у будућности јесте системска подршка српским компанијама да у већој мери буду присутне на тржишту Руске Федерације, нагласио је он.

Поповић је подсетио да Србија и Русија имају потписан бесцарински споразум који српским предузећима омогућава да практично све што произведу извезу у Русију без царина.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -