четвртак, 06. октобра 2022.

Вулин обишао припаднике Хеликоптерске јединице на Евији

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас припаднике Хеликоптерске јединице који на острву Евија заједно са грчким колегама улажу надљудске напоре у борби са ватреном стихијом која је захватила ово острво.

Вулин је том приликом истакао да је поносан на припаднике ове јединице који су након максималног ангажовања на гашењу пожара у Србији и Северној Македонији, неуморно наставили рад како би помогли братском грчком народу у борби са пожарима који су их задесили.

- Спонзорисани садржај -

Командант Хеликоптерске јединице Ненад Недић навео је да је током јучерашњег дана Хеликоптерска јединица у 30 налета, изнад северозападног дела острва, избацила 35 тона воде, на два села која су била угрожена пожаром који је крајем дана локализован и стављен под контролу.

Недић је рекао да је Република Србија једна од ретких земаља која је у Грчку послала ваздухоплове и прецизирао да је уз Швајцарску која је послала три, Србија као помоћ грчком народу послала три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, са 14 чланова посаде, пилотима и ваздухопловним механичарима.

Према његовим речима, и тај податак говори о капацитетима са којима располаже наше Министарство унутрашњих послова.

Командант Хеликоптерске јединице рекао је да је посада са хеликоптерима смештена у војној бази Танагра, која се налази 20 минута лета од северног дела острва који је простор ангажовања српских хеликоптера.

Припадници Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова, након гашења пожара у Србији и ангажовања у Северној Македонији, по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића упућени су у Грчку, како би помогли у савладавању пожара који су захватили ову земљу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -