субота, 24. септембра 2022.

Анђелковић: Власт крије да се у Србији пије неисправна вода

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Председник Ресорног одбора Народне странке за заштиту животне средине др Александар Анђелковић, поводом извештаја Института за јавно здравље Србије ,,др Милан Јовановић Батут” о здравственој исправности воде за пиће, изјавио је данас да би се увидом у овај документ могло рећи да смо ,,срећни што смо живи.”

,,У многим крајевима Србије уочена је микробиолошка неисправност воде, док се још у већем делу Србије редовно до потрошача дистрибуира физичкохемијски неисправна вода. Наравно, у неким местима уочени су здружени проблеми и микробиолошка и физичкохемијска неисправност, попут воде у Зрењанину. У Суботици је уочена повећана концентрација арсена, док микробиолошки неисправну воду пију житељи ‘само’ 15 општина у Републици Србији,” изјавио је Анђелковић.

- Спонзорисани садржај -

Он је истакао да је ова вест прошла испод радара српске јавности због свих афера које су актуелне. ,,На сам помен неисправне воде за пиће, одма се помисли на градове који су најугроженији, или су највише медијски пропраћени, попут Зрењанина, али дубоко верујемо да би људи у Бабушници, Жагубици, Косјерићу, Ариљу, Новој Вароши или Падинској Скели били јако негативно изненађени оваквим извештајем, када би за њега сазнали. Власт се потрудила да не сазнају, а ми ћемо, као и много пута до сада, пробати да осујетимо њихов план да свој народ држе у потпуном медијском мраку.”

За крај, Анђелковић је упитао на који начин власт намерава да реши проблем неисправне воде за пиће. ,,Можда градњом метроа преко Макишког водоизворишта, фудбалског стадиона преко Сурчинског, нечињењем у погледу девастирања ренибунара уз Савски насип, довођењем Рио Тинта и копањем литијума, итд? Ускоро ћемо се суочити са потпуним колапсом система, ако се овај тренд не заустави, несташице ће нам постати свакодневница.”

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -