субота, 01. октобра 2022.

Свечана вечера за министре учеснике комеморативног скупа Покрета несврстаних

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић приредио је синоћ у Београду свечану вечеру за министре који учествују на комеморативном скупу посвећеном 60-годишњици прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Вечери је присуствовало више од 30 страних званица, шефова делегација у рангу министра, као и више министара Владе Србије.

- Спонзорисани садржај -

Селаковић је, поздрављајући стране званичнике, пожелео делегацијама добродошлицу у родно место Покрета несврстаних.

Иако свет није исти као пре шест деценија, исте су вредности које делимо и жеља да одамо почаст славним тренуцима наше заједничке историје, рекао је министар, који је гостима, њиховим државама и народима пожелео здравље, срећу и мудрост у временима када свет бива изложен растућим изазовима.

Надам се да ћемо, на темељима пријатељства и сарадње и на вредностима оличеним у Покрету несврстаних, успети да заједнички победимо све недаће пред нама, поручио је шеф српске дипломатије и гостима пожелео плодотворан боравак у Београду.

Селаковић је уочи вечере, која је организована у згради Геозавода, госте упознао са пројектом Београд на води, који је, како је рекао, ново лице и мотор развоја наше престонице.

Догађају су присуствовали и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић и потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водоприреде Бранислав Недимовић.

Такође, присуствовали су и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -