четвртак, 06. октобра 2022.

Двери Београд предале захтев за повлачење Нацрта плана генералне регулације шинских система

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Радмила Васић, председница градске организације Двери Београд, предала је јуче Захтев за отказивање јавне седнице и повлачење Нацрта плана генералне регулације шинских система у Београду из процедуре усвајања: градоначелнику Београда, заменику градоначелника Београда, председнику Скупштине града, члановима Комисије за планове Скупштине града Београда, градском урбанисти Марку Стојчићу и Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове.

Како су навели у Захтеву исти су поднели испред грађана Београда, Грађевинског факултета, јавних личности и стручних појединаца који упорно скрећу пажњу градским властима о недостацима предложеног Нацрта, као и о његовом сукобу са важећим законским прописима и постојећим планским документима, као и о сукобу са вољом грађана Београда.

- Спонзорисани садржај -

,,Овај План је непотпун, противзаконит, штетан и донеће несагледиве последице и по саобраћај и по животну средину, по културно-историјске целине, парковске целине, довешће до уништавања водоизворишта Макиш и неће ни у једном делу решити тренутни саобраћајни колапс, хаос, неуређеност саобраћајних површина, гужве, саобраћајне црне тачке, дужину путовања, довешће до нетранспарентног, немогућег организовања саобраћаја и превоза људи из једне тачке у другу са дугим путовањима и гужвама, до тоталног урбанистичког хаоса,” наводи се у Захтеву.

Својим Захтевом, Двери Београд су позвале председника Комисије Марка Стојчића, као и Бранислава Поповића, Милицу Негић, Предрага Мињевића, Предрага Чолића, Небојшу Мињевића и Ђорђа Милића, чланове Комисије, да откажу јавне седнице које су заказане ради Плана генералне регулације шинских система у Београду. Такође, позвали су и све друге учеснице у наведеном поступку да повуку спорни План из процедуре усвајања и врате га у припрему и нову израду, али тако да нови план дефинише интересе грађана Београда, а не којекаквих квазиинвеститора.

,,Српски покрет Двери подсећа све учеснике у овом поступку да су у више наврата прекршили законе ове земље, да су више пута злоупотребили службени положај и фалсификовали одлуке и у овом случају и у случају усвајања Плана за Макишко поље, Косанчићев венац и др, за рушење заштићених објеката у граду, за уништавање археолошких налазишта и културно-историјских целина попут Калемегдана, Скадарлије, центра града, Дорћола, Врачара, итд, као и  да буду сигурни да од руке правде неће побећи нигде,” наводи се у наставку Захтева.

Двери Београд су на крају Захтева изнели да: ,,уништавање Београда мора да престане и одговорни међу којима сте и ви (прим. прев. примаоци Захтева), морају да одговарају. Београду се мора вратити слободарски и краљевски сјај и раскош и избрисати ‘шљаштеће лудило СНС.'”

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -