субота, 24. септембра 2022.

Србија и Венецуела договориле сарадњу у области пољопривреде

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић и министар иностраних послова Венецуеле Феликс Пласенсија потписали су синоћ Меморандум о разумевању и сарадњи у области пољопривреде, чији је циљ оживљавање привредне сарадње двеју земаља.

Селаковић, који је угостио Пласенсију на радној вечери, рекао је након потписивања да је Србија европска држава посвећена свом европском путу, али да не заборавља своје пријатеље широм света и на различитим меридијанима.

- Спонзорисани садржај -

Он је исказао захвалност Венецуели на чврстом и активном ставу којим подржава наш територијални интегритет и суверенитет и стоји чврсто уз Србију у решавању косовско-метохијског проблема.

Пласенсија је поручио да је његова земља посвећена пријатељству са Србијом, и да је чврста у подршци територијалном интегритету наше земље.

Он је, истичући значај потписаног споразума у области пољопривреде, рекао да Венецуела жели да учи од Србије, и да је долазећи у Београд био импресиониран изгледом наших њива и начином на који се овде обрађује земља.

За нас је битно да будемо у пријатељским односима са једном важном државом Европе. Венецуела жели да оснажи економске и пословне везе са Србијом, а тиме и са остатком Европе, подвукао је Пласенсија.

Он је пренео захвалност Селаковићу на добродошлици и честитао на одлично организованом скупу Покрета несврстаних земаља у Београду.

Овом приликом, Пласенсија је позвао шефа српске дипломатије у званичну посету Венецуели и понудио помоћ око поновног отварања амбасаде Србије у Каракасу.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -