Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је синоћ да су припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили Д. П. (1971), управника Казнено-поправног завода у Нишу.

Он је осумњичен за то да је организатор криминалне групе, који је, како се сумња, уз помоћ других чланова малверзацијама омогућавао условни отпуст затвореницима.

Осумњичени Д. П. (1971) и С. М. (1962), такође запослена у Казнено-поправном заводу у Нишу, ухапшени су због постојања основа сумње да су учинили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и примање мита, док се Х. Ј. (1960) терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и примање мита у посредовању.

Такође, кривичном пријавом је обухваћен и Д. И., који се налази на одслужењу казне затвора, а он се терети за кривично дело давања мита.

Осумњичени се терете за то да су у циљу стицања противправне имовинске користи међу осуђеницима на издржавању казне затвора у оквиру Казнено-поправног завода у Нишу проналазили осуђенике са издржане две трећине трајања изречене казне затвора, којима су за новчани износ од 5.000 евра исходовали позитивну оцену владања и понашања.

Ову оцену је, како се сумња, давала С. М., а потврђивао и потписивао осумњичени Д. П. у поступку за одређивање условног отпуста.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име