уторак, 27. септембра 2022.

Даљи развој војне сарадње Србије и УК

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Кристином Мeклауд.

Стефановић је указао на значај предстојеће узвратне званичне посете Лондону, на позив британског министра одбране Бена Воласа, што је још једна прилика за разговоре на стратешком нивоу о питањима од заједничког интереса.

- Спонзорисани садржај -

Он је изразио захвалност за уручене донације британске стране Министарству одбране Србије, као и за школовање припадника Министарства одбране и Војске Србије у војнообразовним установама Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске.

Стефановић је посебно издвојио значај заједничког ангажовања у мултинационалној операцији UNFICYP на Кипру, која је круна досадашње војне сарадње и подстицај за даље унапређење укупних односа двеју земаља.

Мeклауд је нагласила значај званичне посете Стефановића Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске.

Она је истакла заинтересованост британске стране за даљи развој војно-војне сарадње кроз реализацију војних вежби, заједничко учешће у мултинационалним операцијама и у области војномедицинске сарадње.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -