четвртак, 06. октобра 2022.

Уручени кључеви станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић уручила је данас, на церемонији у Новом Саду, кључеве 25 станова породицама припадника снага безбедности, ратних и војних инвалида, као и породицама погинулих бораца.

Поред данашње доделе, од сутра креће и уручење кључева осталих 413 станова, што значи да ће у оквиру те фазе бити додељено 438 станова у три нове зграде у насељу Југовићево.

Извор: Влада Србије
- Спонзорисани садржај -

Брнабић је, истичући да је реч о купцима првог “пакета” завршених станова у оквиру прве Б фазе, подсетила на то да је овим поводом трећи пут у Новом Саду – након полагања камена темељца на почетку градње и уручења станова из прве А фазе.

Извор: Влада Србије

Овим пројектом захваљујемо вама и вашим породицама на свему што сте урадили и што сте се определили за позив који подразумева да сте сваког дана у потенцијалној опасности, на бранику отаџбине, да сте ту да браните грађане, рекла је она.

Ово је најмање што можемо да урадимо за вас, поручила је премијерка, најавивши уједно да ће се ускоро додељивати станови и у Сремској Митровици.

Уручењу кључева станова присуствовали су и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министарка правде Маја Поповић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор БИА Братислав Гашић.

Извор: Влада Србије

Раније данас, премијерка је, заједно са Момировићем, Мировићем и Вучевићем, обишла радове на изградњи канализационе мреже у новосадском насељу Кисач, у оквиру пројекта „Чиста Србија“, чиме ће се регулисати пражњење и изливање септичких јама.

Брнабић је изразила захвалност кинеским партнерима ангажованим на том пројекту на томе што су веома брзо, 9. октобра, започели радове на изградњи канализационог система.

До сада је урађено 3,5 километара канализације од укупно 24,5 километара, а завршетак пројекта планиран је за другу половину децембра ове године.

Радови у Кисачу део су друге фазе пројекта изградње комуналне инфраструктуре, с обзиром на то да је у Новом Саду већ урађено шест километара у оквиру пројекта „Чиста Србија“.

Град Нови Сад је међу 14 локалних самоуправа које су обухваћене овом фазом програма.

Путем овог пројекта, који је са кинеским партнерима покренут крајем лета, биће изграђено више од 250 постројења за прераду вода, а уједно и 7.000 километара канализационе мреже.

У наредних пет година, за пројекат „Чиста Србија“ биће утрошено четири милијарде евра.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -