четвртак, 06. октобра 2022.

Наставак подршке Француске реформи јавне управе

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар разговарали су јуче о наставку успешне сарадње српске и француске администрације у области реформе јавне управе.

Обрадовић је, указавши на предстојеће ступање на функцију међународног експерта за реформу јавне управе при Министарству Франсоа Лафона, изразила уверење да ће његова подршка српској администрацији бити од великог значаја за даље спровођење поменуте реформе, што доприноси и даљем напретку Србије на путу европских интеграција.

- Спонзорисани садржај -

Било је речи и о интензивирању сарадње Националне школе за администрацију Републике Француске са Националном академијом за јавну управу Србије, при чему је Кошар представио министарки програме обуке у корист запослених у јавној управи наше земље.

Тема састанка била је и промоција учења француског језика у јавној управи Србије, као државе кандидата за пуноправно чланство у Међународној организацији Франкофонија.

Указавши на значај већег учешћа жена у политици, Обрадовић је упознала амбасадора са Мрежом градоначелница и председница општина у Србији, која је у марту прошле године формирана на њену иницијативу.

Обрадовић је нагласила да су лидерке на локалу имале практичне користи од Мреже, која је помогла да се оне повежу и ближе сарађују у решавању проблема са којима се суочавају на локалном нивоу, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -