четвртак, 06. октобра 2022.

Захвалност грађанима на исказаној политичкој зрелости

Морате прочитати

- Спонзорисани садржај -

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић изразила је јуче захвалност грађанима Србије на исказаној политичкој зрелости на референдуму, нагласивши да ће то омогућити независније судство и самосталније јавно тужилаштво.

„Као министар правде, желим да захвалим грађанима Републике Србије на исказаној политичкој зрелости на референдуму и да честитам потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије у области правосуђа.

- Спонзорисани садржај -

Избор грађана Србије ће омогућити независније судство и самосталније јавно тужилаштво, брже и јефтиније остваривање и заштиту права пред судовима и суђење у разумном року.

Ове промене Устава повећаће правну сигурност, која ће утицати на већи прилив страних инвестиција, што ће последично довести до повећања животног стандарда и економског напретка Србије.

Одлука на референдуму омогућиће модернизацију и већу ефикасност правосуђа, али и већу одговорност судија и јавних тужилаца. Грађани Србије су показали да променама Устава желе да отворе врата даљој реформи у области владавине права.

Желим да обавестим јавност да ће министарство на чијем сам челу, одмах после проглашења Акта о промени Устава у Народној скупштини, предузети наредне кораке у процесу реформе у области владавине права.

У предстојећем периоду, Министарство правде биће посвећено припреми сета закона чије је доношење неопходно за спровођење промена Устава и њихово увођење у правни живот Србије, пре свега закона о судијама, закона о уређењу судова, закона о Високом савету судства, закона о јавном тужилаштву и закона о Високом савету тужилаштва“, навела је Поповић.

- Спонзорисани садржај -

Још вести

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Унесите свој коментар!
Унесите овде своје име

- Спонзорисани садржај -

Најновије вести

- Спонзорисани садржај -